Strategisch Recruitment Advies

Aantrekken


Wij helpen jou om zèlf beter nieuwe medewerkers aan te trekken


Tijdig de juiste talenten aantrekken en je wervingsdoelstellingen behalen. Dat wil jij ook! Maar waar begin je? Hoe til je je recruitment naar een hoger plan? Wij geven je een strategisch recruitmentadvies waar je de komende jaren mee verder kunt. En helpen je zo nodig bij de implementatie. 

Een investering die zich snel terug terugbetaalt. Bijvoorbeeld door minder afhankelijkheid van externe bureaus en inhuur voor het vervullen van vacatures. Samen optimaliseren we jouw wervingskracht!

 

Opdrachtgevers beoordelen ons met een 8,7

 

Strategisch recruitment model

Onze aanpak

Vertrekpunt is het door ons ontwikkelde recruitmentmodel. Dit model bestaat uit de 4 belangrijkste onderdelen voor effectief recruitment: arbeidsmarktbenadering, de interne klant (je vacaturehouders), recruitmentorganisatie en strategie & data. Onder deze 4 onderdelen hangen alle facetten die van belang zijn.

We doorlopen samen met jou 3 fases:

  1. ANALYSEREN
  2. VERBETEREN
  3. EVALUEREN

We beginnen eerst met een gedegen analyse, onze recruitmentscan. We stellen vast waar jouw organisatie staat op de thema’s binnen het recruitmentmodel en geven je heel gericht advies en een stappenplan. Vervolgens kun je direct aan de slag en je recruitment verbeteren. Met of zonder onze begeleiding. Tenslotte evalueren en meten we of de gezetten stappen het juiste effect hebben. 


Onze producten en diensten

   Recruitment Scan

Met onze recruitment scan onderzoeken we de belangrijkste onderdelen voor effectief recruitment. Je krijgt een gedegen advies, onderbouwd met data en inclusief stappenplan.

.

Recruitmentstrategie

Een sterke strategie is je kapstok. Op basis van je organisatiestrategie en wervingsbehoefte formuleren we een passende recruitmentstrategie. Met als je dat wil direct een doorvertaling naar jaar- en kwartaalplannen.

   Recruitment Proces

Met een goed lopend recruitment proces valt of staat de effectiviteit van je werving en selectie. Wij helpen je bij het in kaart brengen, uitwerken, doormeten en optimaliseren ervan.

Capaciteits Berekening

Hoeveel recruitment capaciteit heb je nodig voor je organisatie? Hoeveel vacatures kan een recruiter in behandeling hebben? Met onze tool berekenen we het voor je.

Candidate Experience

Wij brengen je candidate experience in kaart. Overall en per doelgroep. Doorlopend, periodiek of eenmalig. Wij helpen je bij het meten, analyseren en optimaliseren ervan.

Customer Experience

De tevredenheid van jouw vacaturehouders is van belang voor je toegevoegde waarde. Wij helpen je bij het meten, analyseren en optimaliseren ervan.

Maturity scan

Het meten van recruitment maturity is een instrument om je recruitment te verbeteren en naar een hoger plan te tillen. Het helpt je het verbeterpotentieel te identificeren. Wij geven je zowel overall als per onderdeel inzicht in waar je staat.

Consultancy

Je wilt (onderdelen van) je recruitment verbeteren. Onze ervaren en bevlogen consultants helpen je graag. We hebben ervaring in elke branche, werken data gedreven, strategisch en leveren altijd maatwerk.


Recruitment scan

Met de recruitmentscan brengen we haarfijn in beeld wat er goed gaat en waar de verbeterpunten liggen. En welke verbeteringen het meeste bijdragen aan de oplossing voor jouw vraagstuk. We weten dat je recruitment pas echt naar een hoog niveau kan tillen als je een recruitmentvraagstuk in de volle breedte bekijkt. Daarom is onze scan het perfecte startpunt. Ons model is hierbij de leidraad.

Met de scan beoordelen we de 4 belangrijkste onderdelen voor effectief recruitment. En ook losse onderdelen kunnen we op verzoek onder de loep nemen. We analyseren de huidige situatie en doen daarvoor dataonderzoek en duiken in bestaande (strategie- en proces)documentatie. Daarnaast zetten we surveys in onder zowel sollicitanten als interne vacaturehouders en we nemen interviews af. 

Het resultaat

  • Een praktisch toepasbaar adviesrapport voor recruitment en arbeidsmarktcommunicatie. Met conclusies, aanbevelingen en adviezen op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Zowel voor de korte als de (middel)lange termijn.
  • Een analyse incl. maturity analyse, NPS-scores van de candidate- (sollicitanten) en customer (vacaturehouders) experience.
  • Eindpresentatie; digitaal of op kantoor.
  • Als jij het wil helpen we bij de implementatie van het advies. Want na het analyseren begint het verbeteren en evalueren.

 

Deze opdrachtgevers gingen je voor

Greep uit onze opdrachtgevers

Eens geheel vrijblijvend sparren? Wij maken graag (online) kennis.

CONTACT 

WhatsApp