Employee experience

Behouden


Wij helpen jou om zèlf beter je medewerkers te behouden

Minder verloop, minder verzuim, hogere productiviteit en meer innovatiekracht. Wie wil dat nou niet? Bevlogen medewerkers dragen maximaal bij aan het succes van jouw bedrijf. Maar welke koers volg jij om een optimale employee experience te realiseren? In je hele employee journey, van onboarding tot en met de offboarding.

We geven je het inzicht en een praktisch advies dat zal leiden tot meer werkgeluk voor je medewerkers, een lager personeelsverloop én een beter bedrijfsresultaat. Kortom een win-win.

   Employee Experience Scan

Je bent niet tevreden over het verloop of de productiviteit van je medewerkers. Maar je weet niet precies wat er aan de hand is of waar je moet beginnen. Wij brengen alle onderdelen in kaart en komen met een gedegen advies incl. roadmap.

Onboarding scan

Je wilt aan de slag met je onboarding, maar je weet niet goed waar je moet beginnen en welke verbeteringen de meeste impact gaan hebben. Dan is onze scan is jouw beste startpunt. We brengen je situatie in kaart en komen met een met data onderbouwd advies voor een uitstekende onboarding.

   Offboarding scan

Een goede offboarding levert je organisatie een hoop op; ambassadeurs, een betere reputatie en waardevolle feedback. Wij brengen in kaart wat er goed gaat, waar de verbeterpunten zitten en hoe je tot een uitstekende offboarding komt. Helemaal op maat voor jouw organisatie.

Verloopkosten berekenen

Wat kost verloop van medewerkers en wat levert minder verloop de organisatie op? Dat hangt af van vele factoren. Met onze tool berekenen we het voor je. Helemaal op maat.

Meten Employee Experience

Wij brengen de employee experience van je medewerkers in kaart. Of desgewenst alleen de onboarding- of offboarding experience. Doorlopend, periodiek of eenmalig. Met onze tool helpen we je bij het meten, analyseren en optimaliseren ervan.

Exit analyse

Inzicht krijgen in waarom medewerkers vertrekken? We brengen het haarfijn voor je in kaart. Zodat jij er direct mee aan de slag kunt. Doorlopend, periodiek of eenmalig. Wij helpen je bij het meten, analyseren en optimaliseren ervan.

Consultancy

Je wilt (onderdelen van) je employee journey verbeteren. Onze ervaren en bevlogen consultants helpen je graag. We hebben ervaring in elke branche, werken data gedreven, strategisch en leveren altijd maatwerk.

Ons employee experience model

Wil je weten wat de redenen zijn achter je personeelsverloop? Heb je het idee dat je medewerkers meer in zich hebben dan ze laten zien? Op zoek naar handvaten om dit positief te beïnvloeden?

Met ons employee experience model, bestaande uit 8 onderdelen die hiervoor bepalend zijn, kijken we op maat naar waar de verbetermogelijkheden liggen in jouw organisatie. Zowel op organisatie- als op medewerkersniveau.

Employee Experience scan

Het verloop onder je medewerkers is te hoog en je weet niet waaraan dat precies ligt. Of je wilt aan de slag met exployee experience, maar je weet niet waar je moet beginnen. Dan is onze scan het perfecte startpunt!

Met onze scan brengen we haarfijn in beeld wat er goed gaat, waar de verbeterpunten liggen en geven we aan welke verbeteringen het meeste effect gaan hebben. Hoe de medewerkersbeleving is kan verschillen per doelgroep. Dat kan zijn per functiegroep, maar ook per leeftijdscategorie, bedrijfsonderdeel, locatie, type contract, aantal jaar in dienst, etc. We helpen je op maat en per doelgroep inzichtelijk te maken wat voor jouw mensen belangrijk is en hoe zij dit ervaren.

Met onze aanbevelingen stellen we je in staat om je employee experience te verbeteren op die punten waar het het meeste impact heeft. De investering in ons betaalt zich snel terug doordat je klanttevredenheid en bedrijfsresultaten verbeteren en je minder ongewenst verloop hebt.

Onze aanpak

Ons model is de leidraad. We analyseren de huidige situatie en doen daarvoor dataonderzoek, duiken in bestaande (strategie- en proces) documentatie, zetten een survey in onder medewerkers en nemen interviews af.

Wat we opleveren

  • Adviesrapport employee experience, met conclusies, aanbevelingen en adviezen op tactisch en operationeel niveau. Zowel voor de korte als de (middel)lange termijn.
  • Analyse incl. NPS scores van de employee experience. Overall en per doelgroep.
  • Eindpresentatie; digitaal of op kantoor.
  • Als jij het wil helpen we bij de implementatie van het advies. Want na het analyseren begint het verbeteren en evalueren.

 

Onze opdrachtgevers 

Greep uit opdrachtgevers Wervingskracht

Wat we nog meer doen

Je kunt bij ons niet alleen terecht voor al je employee experience-, maar ook recruitment- en onboarding vraagstukken. Van analyse tot strategie, van plan tot implementatie. Het is aan jou.

Eens geheel vrijblijvend sparren?

CONTACT