Over ons en onze werkwijze

Onboarding


Wij helpen organisaties bij het aantrekken & behouden van medewerkers


Onboarding en Wervingskracht

Je nieuwe medewerkers de beste introductie en een warm welkom geven, zodat ze een vliegende start maken. Niet alleen op hun eerste dag maar de eerste 100 dagen. Of zelfs eerste jaar. Succesvolle onboarding zorgt voor minder verloop, meer betrokkenheid en sneller productief zijn van je nieuwe mensen. Wij helpen je bij het optimaliseren van je huidige onboardingtraject.

   Onboarding Scan

Onboarding van je nieuwe medewerkers loopt niet naar wens. Of het verloop in het 1e jaar is hoog. Maar je weet niet precies waar te binnen. Wij brengen alle onderdelen in kaart en komen met een gedegen en onderbouwd advies incl. plan van aanpak.

Onboarding Strategie

Een sterkte strategie is je kapstok. Op basis van jullie input stellen wij een onboarding strategie voor je op en vertalen we het door naar een plan van aanpak.

Onboarding Experience

Hoe hebben je nieuwe medewerkers hun onboarding precies ervaren? Aan welke knoppen kun je draaien om het te verbeteren? Wij helpen je bij het meten, analyseren en optimaliseren van de ervaring van je nieuwe medewerkers.

(Her)inrichten van je onboarding

Een volledig ingericht onboardingtraject die aansluit bij de strategie en waarden van je organisatie. Waardoor je nieuwe medewerkers blij, gemotiveerd en met bevlogenheid een vliegende start kunnen maken.

 

Ons Onboarding model

In onze aanpak is ons eigen model de basis. Ons model bestaat uit de 5 fasen die samen de onboarding periode vormen. Elke fase bestaat weer uit 4 factoren die bepalend zijn voor de onboarding ervaring: de middelen en informatie die ze ontvangen, de sociale aansluiting en de bedrijfscultuur. Dit maakt ons model een perfect raamwerk en uitgangspunt om onboarding naar een hoger plan te tillen.

Onboarding scan model

Onboarding scan

Je wilt je onboardingtraject verbeteren, maar je weet niet waar je moet beginnen. Of het verloop onder nieuwe medewerkers is te hoog en je weet niet waaraan dat precies ligt. Dan is onze scan het perfecte startpunt. Ons model is hierbij de leidraad.

Met onze scan brengen we haarfijn in beeld wat er goed gaat, waar de verbeterpunten liggen en geven we aan welke verbeteringen het meeste effect gaan hebben. Met onze aanbevelingen stellen we je in staat om onboarding te verbeteren op die punten waar het het meeste impact heeft. De investering in ons betaalt zich terug doordat medewerkers sneller productief zijn en het ongewenst verloop afneemt.

Onze aanpak

We analyseren de huidige situatie en doen daarvoor dataonderzoek, duiken in bestaande (strategie- en proces) documentatie, zetten surveys in onder nieuwe medewerkers en nemen interviews af. 

Wat we opleveren

  • Adviesrapport onboarding; conclusies, aanbevelingen en adviezen op tactisch en operationeel niveau. Zowel voor de korte als de (middel)lange termijn.
  • Analyse incl. NPS scores van de nieuwe medewerker (onboarding) experience.
  • Eindpresentatie; digitaal of op kantoor.

Wat we nog meer doen

Je kunt bij ons niet alleen terecht voor al je onboarding-, maar ook recruitment- en employee experience vraagstukken. Van analyse tot strategie, van plan tot implementatie. 

Deze opdrachtgevers gingen je voor

Greep uit opdrachtgevers Wervingskracht

Eens geheel vrijblijvend sparren? Wij maken graag (virtueel) kennis.

CONTACT