Recruitment

Recruitment en Wervingskracht

Is jouw manier van werven & selecteren sterk genoeg om je organisatie ambities waar te maken? De arbeidsmarkt verandert snel, het vakgebied recruitment wordt steeds complexer en ook je concurrentie zit niet stil. Wij helpen je met het optimaliseren van jouw wervingskracht.

Recruitment scan

Wij weten dat je recruitment pas echt naar een hoog niveau kunt tillen als je verder kijkt dan het ogenschijnlijke probleem. Daarom starten we bij voorkeur met onze scan/analyse. Hierin beoordelen we de 4 belangrijkste onderdelen voor effectief recruitment. We analyseren de huidige situatie en komen met advies en aanbevelingen voor de korte en (middel)lange termijn.

Je ontvangt van ons een rapport waarin we aangeven wat er al goed gaat en welke verbeteringen nodig zijn om de organisatie ambities te verwezenlijken. Onze benadering mag door het gebruik van een model standaard zijn, de daaruit voortkomende aanbevelingen zijn juist maatwerk.

Jouw organisatie, jouw wervingsbehoefte en jouw situatie zijn uniek. Deze aanbevelingen vormen de basis voor het inrichten of optimaliseren van jouw recruitmentorganisatie. We ronden de analyse af met adviezen op tactisch en operationeel niveau in de vorm van een concreet actieplan. Met de aanbevelingen stellen we je in staat om zelf beter te werven. De investering in ons betaalt zich snel terug, alleen al doordat je afhankelijkheid van externe bureaus en inzet van tijdelijke krachten minder wordt.

Wat we nog meer doen

Je kunt bij ons terecht voor al je recruitment, onboarding en employee experience vraagstukken, van advies tot herontwerp. Gaan er al veel zaken goed, maar wil je op een specifiek onderdeel verbeteren? Ook dan staan we voor je klaar. We gaan graag voor je aan de slag om je recruitment te optimaliseren en het maximale uit je (nieuwe) medewerkers te halen!

Waar we je mee kunnen helpen:
  • Recruitment strategie: opstellen en doorvertalen naar een jaar- en kwartaalplan
  • Recruitment proces: in kaart brengen, doormeten en optimaliseren
  • Candidate Experience: zowel meten (candidate experience survey), analyseren als optimaliseren
  • Klanttevredenheid vacaturehouders (customer experience): zowel meten (customer experience survey), analyseren als optimaliseren
  • Recruitment capaciteit: benodigde capaciteit berekenen middels onze tool
  • Recruitment data en KPI’s: in kaart brengen, analyseren en optimaliseren
  • Onboarding: zowel inrichten, meten (onboarding experience survey), analyseren als optimaliseren
  • Employee Experience: zowel meten, analyseren als optimaliseren
  • Trainen, opleiden en coachen van professionals en teams

Meer weten? Neem contact op. We helpen je graag!

CONTACT